Museum Haarlem zoekt Stagiair(e) Marketing voor Haarlem Schrijft Geschiedenis

Museum Haarlem is hét stadsmuseum van Haarlem en Zuid-Kennemerland. Het museum vertelt het verhaal van de recente en de oude geschiedenis van de stad en zijn omgeving. De organisatie bestaat uit een bestuur, directeur, hoofd museale zaken en circa 120 vrijwilligers. De vrijwilligers werken veelal als gastvrouw of gastheer en zijn actief als lid van diverse werkgroepen.

Vanaf medio 2019 zal de nieuwe tentoonstelling Allemaal Haarlemmers in Museum Haarlem te zien zijn. Dit is niet zo maar een tentoonstelling, maar een expositie met een digitale fotowand waarvoor geïnteresseerde Haarlemmers, bedrijven, scholen en sportverenigingen hun eigen verhaal kunnen aanleveren. Hier lees je er meer over.

Wie zoeken wij?

Een stagiair(e) die affiniteit heeft met het concept Haarlem Schrijft Geschiedenis en het leuk vind om dit onder de aandacht te brengen. Iemand die representatief en communicatievaardig is en bij voorkeur een marketing opleiding volgt. Het liefst in te vullen als eindstage, maar overleg is mogelijk. Vaardig met Illustrator / InDesign is een pre.

Wat ga je doen?

• Aanvullen en uitvoeren van het marketingplan voor Haarlem Schrijft Geschiedenis
  • Benaderen van potentiële deelnemers
  • Uitbreiden van het communicatienetwerk
  • Schrijven en versturen van persberichten
  • (Ondersteunen in de) distributie van fysieke promotiematerialen
  • Evt. het ontwerpen van (digitaal) promotiemateriaal

Wat bieden wij ?

Een stageplek waarbij werkervaring opgedaan kan worden in de culturele sector, met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Je werkt in een enthousiaste groep collega’s die zich inzetten voor een professioneel en gastvrij museum. Uren in overleg.

Geïnteresseerd?

Stuur uw cv en korte motivatie via email naar onze vrijwilligerscoördinator Jan Kuijpers.  Je kunt ook reageren als je geïnteresseerd bent in het uitvoeren van één (of meerdere) van deze werkzaamheden.