Allemaal Haarlemmers

Verwacht eind 2019

Binnenkort in Museum Haarlem

Museum Haarlem werkt aan een geheel nieuwe, permanente tentoonstelling over de geschiedenis van Haarlem en Zuid-Kennemerland. De hele eerste verdieping van het museum wordt hiervoor vrijgemaakt.

Drie belangrijke redenen voor de stad

1. Deze rijke geschiedenis verdient een groot geschiedkundig overzicht.
2. De historische stadscollectie, nu opgeslagen in depots, wordt hiermee voor Haarlemmers en bezoekers aan de stad zichtbaar gemaakt.
3. Leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kunnen hier kennis opdoen over hun eigen omgevingsgeschiedenis.

Haarlem stad van pioniers en migranten

Maak straks kennis met de invloed van Vlamingen, Duitsers, Italianen en andere nieuwkomers in Haarlem. Welke producten, kennis en vernieuwingen brachten zij mee? En waar stond de stad, behalve om haar excellente bier, bleekvelden, bloembollen en prijswinnende sporters, nog meer om bekend?

Help mee onze plannen te verwezenlijken en word zelf onderdeel van de geschiedenis

Koop een plaats in de verhalenwand en laat uw levensverhaal, of dat van een familielid of andere dierbare, vastleggen en word zo onderdeel van de stadsgeschiedenis. Er komt ruimte voor 300 verhalen en foto’s in ons digitale scherm. Voor € 250 koopt u een plek in de digitale wand en leeft u eeuwig voort. Klopt uw hart sneller voor de cultuur en steunt u onze plannen, klik hier om uw aan te melden, of vul dit formulier in.

Lees meer hierover op deze website.

Share This