menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Museum Haarlem is hét stadsmuseum van Haarlem en Zuid-Kennemerland. Het museum vertelt het verhaal van de recente en de oude geschiedenis van de stad en zijn omgeving. De organisatie bestaat uit een bestuur, directeur, hoofd museale zaken en circa 120 vrijwilligers. De vrijwilligers werken als gastvrouw of gastheer en zijn actief als lid van diverse werkgroepen.

MISSIE
Museum Haarlem bewaart en ontsluit de vroege én recente stadsgeschiedenis om het leven van Haarlemmers en andere bezoekers te verrijken en hen met de stad en elkaar te verbinden. We doen dat samen met de bewoners van de stad, onze bezoekers en tal van bevriende (erfgoed)instellingen.

VISIE
Het Museum Haarlem wil een levendig en inspirerend museum zijn dat een actieve rol speelt in de stad. Een museum dat in samenspel met de bevolking wordt gecre-eerd en waar bezoekers enthousiast worden gemaakt voor de geschiedenis.

STADSMUSEA XL
Museum Haarlem werkt samen met andere musea verenigd in de groep StadsmuseaXL om elkaar te versterken door ervaringen te delen, collecties op elkaar af te stemmen en samen activiteiten te organiseren om bewoners zoveel mogelijk bij de stad te betrekken en hierdoor nog relevanter te zijn voor de stad. Als stadsmuseum zijn wij een logische gesprekspartner voor het onderwijs, het stadsbestuur, bedrijfsleven en city marketing. Klik op het logo voor meer informatie.Het museum is een ANBI instelling - Algemeen Nut Beogende Instellingen