OPROEP! Herinneringen Stadsschouwburg

Samen met de Stadsschouwburg zoeken wij herinneringen en objecten voor het 100-jarig jubileum van de Stadsschouwburg. Op 30 september 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Stadsschouwburg in Haarlem werd geopend met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven stuk van Frederik van Eeden: De Heks van Haarlem. De “bonbonnière” aan het Wilsonsplein werd tussen 1916 en 1918 gebouwd met een anonieme gift van fl. 250.000 (nu ruim € 3 miljoen!).

Henri Boot (1877-1963) - heer en leermeester

Tentoonstelling van 17 februari t/m 3 juli 2018

‘Hij is ongewassen, zijn kleren zijn vuil, kapot, zijn nagels zijn zwart. En toch is hij, hoe werkwaardig het klinkt, op en top een heer.’
Barend Rijdes, 1963

‘Nestor van de 20e-eeuwse Haarlemse School.’ Deze erudiete en eigenzinnige kunstschilder groeit op in een gegoede familie waar hij een traditionele opvoeding krijgt. Tijdens zijn studie klassieke talen blijkt zijn passie voor de kunst groter.

Schoolprogramma

Speciaal voor leerlingen uit groep 5 en 6 heeft het museum een programma ontwikkeld waarin de leerlingen voor één keer de directeur van het museum mogen zijn en mogen besluiten of voorwerpen wel of niet in de collectie worden opgenomen. Het programma is een onderdeel van het schoolbrede project 'Wie wat bewaart, heeft wat!' dat samen met de erfgoedinstellingen in de stad wordt aangeboden en dit jaar 10 jaar bestaat.