menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27

Speciaal voor kunstkids: schilderen in het museum

In de herfstvakantie zijn alle kinderen welkom bij workshops schilderen op woensdag 24 en vrijdag 26 oktober. Je kunt dan een zelfportret of landschap komen schilderen in het museum.

Eerst ga je even spieken hoe de beroemde Bloemendaalse kunstschilder Simon de Heer het deed. Daarna ga je zelf met je kwasten aan de slag. En na afloop komt je werk ‘officieel’ in het museum te hangen. Hoe cool is dat?

Meer informatie en aanmelden

Laat portret in acryl maken van je kind

Op drie woensdagen (17 en 24 oktober, en 7 november) komt schilderes Wendy Tjalma in het Gasthuis portretten maken van kinderen. Wendy is een beeldend kunstenaar uit Haarlem en heeft veel ervaring met het schilderen en tekenen van kinderen.

We verwachten dat het storm loopt, het is herfstvakantie. Wendy schildert ongeveer twee portretten per uur – maar heeft natuurlijk ook pauze nodig. Daarom is het aantal plekken voor de jonge schildermodellen beperkt.

Meer informatie en aanmelden

Primeur! KinderKunstroute

Kunstlijn Haarlem organiseert tijdens het Kunstlijn-weekeinde van 2, 3 en 4 november 2018 de allereerste KinderKunstroute.

Een inspirerende wandeling die je samen met je (klein)kinderen kunt doen langs Kunstlijn-locaties. Een prachtige manier om ze op een speelse manier te laten genieten van kunst.

Lees meer over de KinderKunstroute

Meesters in wording

Zes gevestigde kunstenaars hebben hun kennis en inspiratie overgedragen in speciale lessen op Haarlemse basisscholen. Net als in de Gouden Eeuw, met zijn meesters en gezellen. Dus goed kijken naar de leraar en dan zelf kunst met een grote K maken!

Lees meer over Meesters in wording

Pop-up openluchtmuseum Grote Markt groot succes

Museum Haarlem nam zondag 7 september de Grote Markt over. Enkele duizenden belangstellenden bekeken de voor deze gelegenheid verzamelde collectiestukken die de buitenlucht konden verdragen.

Met dit openluchtmuseum kreeg het publiek een goed beeld van de plannen voor de nieuwe vaste expositie Allemaal Haarlemmers die begin volgend jaar geopend wordt.

Lees verder...

Onvergetelijk cadeautje voor je collega of je opa?

Een prominente plek op de verhalenwand van Allemaal Haarlemmers, onze nieuwe vaste tentoonstelling!

Gun je opa, jubilaris of buurvrouw eeuwige roem. Als jij een plaats koopt, komt zijn of haar verhaal te hangen tussen de verhalen van andere grote en kleine Haarlemmers.

Meer informatie over Haarlem Schrijft Geschiedenis!