Museum Haarlem tijdelijk gesloten

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Daarom sluiten wij het museum in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM, vooralsnog geldt het sluitingsvoorschrift tot 28 april 2020.

Stem op Museum Haarlem voor de Nationale Vrijwilligersprijs

Museum Haarlem is één van de genomineerden uit Haarlem voor de Nationale Vrijwilligersprijs.

Museum Haarlem sponsort SportSupport

Museum Haarlem is sponsor van SportSupport. Januari 2020 staat in het teken van het Gold Membership.

Gezocht: beeldmateriaal dagelijks leven

Voor de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers zijn we op zoek naar niet eerder vertoonde filmpjes en foto’s.

Gezocht: Verhalen van Haarlemse oorlogskinderen

Bent of kent u iemand die in de oorlogsjaren als kind naar het Noord-Hollandse platteland is gebracht?

Verbouwing van ‘Allemaal Haarlemmers’ – de plafonds gaan erin!

Volg hier alle vorderingen van de verbouwing totaan de opening in mei 2020.

Opening Schalkwijk Belicht

Op 9 oktober opende Commissaris van de Koning Van Dijk de expositie over Schalkwijk.

Tentoonstelling Schalkwijk Belicht geopend

In de tentoonstelling Schalkwijk Belicht maken de bezoekers kennis met de geschiedenis van Schalkwijk, het huidige stadsdeel en zijn bewoners.

Museum Kids Nacht 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 kunnen jonge culturele nachtbrakers genieten van al het moois dat cultureel Haarlem te bieden heeft.

Het Stomende Monster

Het Stomende Monster toont de geschiedenis van het ontstaan, van de stations en de klachten en loftuitingen van het publiek in die eerste jaren.

Verslag Kinderworkshop Haarlem Filmstad

In het kader van Haarlem Filmstad hebben kinderen tijdens een workshop een film gemaakt over het Beleg van Haarlem.

We zoeken boeken en LP’s

Voor de aankleding van de nieuwe vaste opstelling van het museum willen we een kast plaatsen vol met boeken van Haarlemse schrijvers en LP’s van bandjes of muzikanten uit Zuid-Kennemerland. Heb jij nog een aantal van deze boeken of LP’s? Doneer ze aan het museum!

Let op !

Museum Haarlem is vooralsnog tot 28 april 2020 gesloten in overeenstemming met de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus.

Stem op Museum Haarlem voor de Nationale Vrijwilligersprijs

Museum Haarlem sponsort SportSupport

Verbouwing van ‘Allemaal Haarlemmers’ – de plafonds gaan erin!

Volg hier alle vorderingen van de verbouwing totaan de opening in mei 2020.

Verbouwing van ‘Allemaal Haarlemmers’ – de plafonds gaan erin!

Deze week gaan de plafonds er al in. Eerst nieuwe rachels, daarna de gipsplaten erop. Als laatste kan het plafond dan mooi glad afgestuct worden: vakwerk!