Online reserveren van start!

Vanaf de heropening van ons museum op maandag 1 juni is toegang alleen mogelijk na reservering van een dag en tijdslot. Het reserveringssysteem om dat mogelijk te maken is nu beschikbaar.

Unlocked/Reconnected

Op 1 juni gaat er een bijzondere tentoonstelling van start onder de titel ‘Unlocked/Reconnected’. Wat betekent thuiszitten en wat betekent thuis ? Wij exposeren de waterketel van mej. Van der Steur

Goed nieuws! De deuren gaan weer open!

Vanaf 1 juni zijn wij weer geopend voor publiek. Wij volgen hierbij een strikt protocol i.v.m. het coronavirus. Wil je een bezoek brengen aan onze tentoonstellingen? Meld je dan aan via info@museumhaarlem.nl .
Vanaf woensdag 27 mei is reserveren mogelijk via ons nieuwe reserveringssysteem.
We hopen je te kunnen verwelkomen bij onze nieuwe tentoonstellingen Een tragische reis en 65 jaar Haarlemse Bloemenmeisjes.

De deuren mogen weer open!

Tijdens zijn persconferentie woensdag heeft premier Mark Rutte laten weten dat de musea vanaf maandag 1 juni de deuren weer mogen openen. Achter de schermen zijn we al druk bezig om dit zo verantwoord en veilig mogelijk te laten gebeuren. We zien je graag zo snel mogelijk op of na 1 juni.

Een verhaal dat niet vergeten mag worden

Vandaag op 4 mei, Nationale Dodenherdenking, staan wij stil bij de slachtoffers en nabestaanden van Een tragische reis. Filmmaker Erik Willems en Peter Pander maakten speciaal voor de tentoonstelling een documentaire.

Museum Haarlem tijdelijk gesloten

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Daarom sluiten wij het museum in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM, vooralsnog geldt het sluitingsvoorschrift tot 20 mei 2020.

Verbouwing van Allemaal Haarlemmers

De verbouwing nadert zijn voltooiing! Volg hier de laatste vorderingen.

Kunstwerken Een tragische reis gearriveerd

Met een flinke vertraging door de lockdown in Amerika zijn dan toch de kunstwerken voor de nieuwe tentoonstelling Een tragische reis gearriveerd. Binnenkort kunt u deze indrukwekkende kunstwerken van Henk Pander in het echt bewonderen.

De winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijs zijn bekend

De winnaars van de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020 zijn bekend! Met Museum Haarlem als één van de genomineerden. Hartelijk dank aan alle stemmers die op ons én onze vrijwilligers hebben gestemd! Wij zijn zeer trots en erkentelijk op deze waardering.

Museum Haarlem sponsort SportSupport

Museum Haarlem is sponsor van SportSupport. Januari 2020 staat in het teken van het Gold Membership.

Gezocht: beeldmateriaal dagelijks leven

Voor de tentoonstelling Allemaal Haarlemmers zijn we op zoek naar niet eerder vertoonde filmpjes en foto’s.

Boekje Schalkwijk Belicht verkrijgbaar in de museumwinkel

Nu in de museumwinkel verkrijgbaar.

Gezocht: Verhalen van Haarlemse oorlogskinderen

Bent of kent u iemand die in de oorlogsjaren als kind naar het Noord-Hollandse platteland is gebracht?

Verbouwing van ‘Allemaal Haarlemmers’ – de plafonds gaan erin!

Volg hier alle vorderingen van de verbouwing totaan de opening in mei 2020.

Opening Schalkwijk Belicht

Op 9 oktober opende Commissaris van de Koning Van Dijk de expositie over Schalkwijk.

Tentoonstelling Schalkwijk Belicht geopend

In de tentoonstelling Schalkwijk Belicht maken de bezoekers kennis met de geschiedenis van Schalkwijk, het huidige stadsdeel en zijn bewoners.

Museum Kids Nacht 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 kunnen jonge culturele nachtbrakers genieten van al het moois dat cultureel Haarlem te bieden heeft.

Het Stomende Monster

Het Stomende Monster toont de geschiedenis van het ontstaan, van de stations en de klachten en loftuitingen van het publiek in die eerste jaren.

Verslag Kinderworkshop Haarlem Filmstad

In het kader van Haarlem Filmstad hebben kinderen tijdens een workshop een film gemaakt over het Beleg van Haarlem.

We zoeken boeken en LP’s

Voor de aankleding van de nieuwe vaste opstelling van het museum willen we een kast plaatsen vol met boeken van Haarlemse schrijvers en LP’s van bandjes of muzikanten uit Zuid-Kennemerland. Heb jij nog een aantal van deze boeken of LP’s? Doneer ze aan het museum!

Bezoek het museum

Groot Heiligland 47, Haarlem

Openingstijden:

7 dagen per week geopend

Dinsdag t/m zaterdag:
11.00 tot 17.00 uur
Zondag en maandag:
12.00 tot 17.00 uur

Groepen op afspraak

Let op !

Museum Haarlem is nog tot 31 mei 2020 gesloten in overeenstemming met de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus.

Prijzen:

Toegang: € 7,00 (Gereduceerd i.v.m. verbouwing Allemaal Haarlemmers)

Jongeren t/m 18 jaar
Haarlem Pas en Museumkaart: gratis

Reserveer een tijd en koop tickets online