Gezocht: Verhalen van Haarlemse oorlogskinderen

Bent of kent u iemand die in de oorlogsjaren als kind naar het Noord-Hollandse platteland is gebracht?

Opening Schalkwijk Belicht

Op 9 oktober opende Commissaris van de Koning Van Dijk de expositie over Schalkwijk.

Verbouwing van ‘Allemaal Haarlemmers’ – de plafonds gaan erin!

Deze week gaan de plafonds er al in. Eerst nieuwe rachels, daarna de gipsplaten erop. Als laatste kan het plafond dan mooi glad afgestuct worden: vakwerk!

Tentoonstelling Schalkwijk Belicht geopend

In de tentoonstelling Schalkwijk Belicht maken de bezoekers kennis met de geschiedenis van Schalkwijk, het huidige stadsdeel en zijn bewoners.

Museum Kids Nacht 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 kunnen jonge culturele nachtbrakers genieten van al het moois dat cultureel Haarlem te bieden heeft.

Het Stomende Monster

Het Stomende Monster toont de geschiedenis van het ontstaan, van de stations en de klachten en loftuitingen van het publiek in die eerste jaren.

Verslag Kinderworkshop Haarlem Filmstad

In het kader van Haarlem Filmstad hebben kinderen tijdens een workshop een film gemaakt over het Beleg van Haarlem.

We zoeken boeken en LP’s

Voor de aankleding van de nieuwe vaste opstelling van het museum willen we een kast plaatsen vol met boeken van Haarlemse schrijvers en LP’s van bandjes of muzikanten uit Zuid-Kennemerland. Heb jij nog een aantal van deze boeken of LP’s? Doneer ze aan het museum!

Bezoek het museum

Groot Heiligland 47, Haarlem