Toegangsprijzen tijdelijk verlaagd

Museum Haarlem richt op de eerste verdieping een compleet nieuwe permanente tentoonstelling in, Allemaal Haarlemmers. In afwachting daarvan zijn de toegangsprijzen voor het museum tijdelijk verlaagd.

Open Monumentendag met Korenlint

Tijdens de Open Monumentendagen vindt in Museum Haarlem ook het Korenlint plaats. Twee dagen lang een prachtig programma vol geschiedenis en muziek.

Museum Kids Nacht 2019

Op zaterdag 19 oktober 2019 kunnen jonge culturele nachtbrakers genieten van al het moois dat cultureel Haarlem te bieden heeft.

Verwacht: Schalkwijk Belicht

In de tentoonstelling Schalkwijk Belicht maken de bezoekers kennis met de geschiedenis van Schalkwijk, het huidige stadsdeel en zijn bewoners.

Met korting naar de film!

Van filmstad naar filmschuur. De Nederlandse film is in Haarlem uitgevonden en nu heeft het museum in samenwerking met de Filmschuur een unieke aanbieding:

Het Stomende Monster

Het Stomende Monster toont de geschiedenis van het ontstaan, van de stations en de klachten en loftuitingen van het publiek in die eerste jaren.

Verslag Kinderworkshop Haarlem Filmstad

In het kader van Haarlem Filmstad hebben kinderen tijdens een workshop een film gemaakt over het Beleg van Haarlem.

We zoeken boeken en LP’s

Voor de aankleding van de nieuwe vaste opstelling van het museum willen we een kast plaatsen vol met boeken van Haarlemse schrijvers en LP’s van bandjes of muzikanten uit Zuid-Kennemerland. Heb jij nog een aantal van deze boeken of LP’s? Doneer ze aan het museum!

Bezoek het museum

Groot Heiligland 47, Haarlem