menu
>   Openingstijden      zo/ma 12-17u.      di/za 11-17u.
>   Prijzen      Volwassenen € 7,-      Jongeren t/m 18 jaar en      museumkaart gratis
Groot Heiligland 47 2011 EP  Haarlem 023-542 24 27
Vanaf 25 januari 2014 is de tentoonstelling Vrouwen met lef - Kenau en andere Haarlemse heldinnen te zien, over Haarlemse vrouwen. die bijzonder zijn, omdat ze iets voor Haarlem hebben betekend, voor de vrouwen in het algemeen belangrijk zijn geweest, veel moed hadden, of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. De historische vrouwen zijn aangevuld met één hedendaagse Haarlemse vrouw die belangrijk voor de stad is.

De aanleiding van de tentoonstelling is de film over Kenau, die in het voorjaar van 2014 uitkomt, en waarvan de volledige teaser trailer online te zien is, en het recent verschenen boek 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek.
Het publiek heeft geholpen de inhoud van de tentoonstelling te bepalen en een keuze gemaakt uit een Shortlist Vrouwen met Lef bestaande uit vijftien historische vrouwen die het waard zijn dat hun verhalen in het museum te zien zijn.

In de tentoonstelling is onder andere aandacht voor Margaret Kropholler, de eerste vrouwelijke architect van Nederland, Amy Groskamp-ten Have, die de Nederlanders etiquette heeft bijgebracht, en de meest bekende Haarlemse heldin: Kenau Simonsdr. Hasselaer.
 
  poster vrouwen met lef zonder info randBekijk de filmopname van het optreden van MAS&CO. in het museum tijdens het museumweekend van 5 en 6 april 2014.

Op zondag 13 april 2014 om 15.00 uur is in het museum een modeshow van Courturage.

Bezoekers met een toegangskaart voor het Historisch Museum Haarlem betalen bij het Frans Hals Museum € 9 in plaats van € 12,50.


Bekijk een samenvatting van de tentoonstelling: