Laat portret in acryl maken van je kind

Van 17 oktober tot 07 november 2018

Laat portret in acryl maken van je kind

Herfstvakantie TIP

Op twee woensdagen in de herfstvakantie en begin november komt schilderes Wendy Tjalma in het Gasthuis portretten maken van kinderen. Deze kinderactiviteit is geïnspireerd op de Bloemendaalse kunstschilder Simon de Heer, die ook veel kinderportretten heeft geschilderd. Zijn werk kun je nog tot 7 januari 2019 bekijken in het museum.

Wendy Tjalma is een beeldend kunstenaar uit Haarlem. Met veel frisse kleuren en een losse verftoets beeldt zij het liefst onderwerpen uit het dagelijks leven af. Vooral kinderen in hun eigen kinderwereld inspireren haar, met hun onbevangenheid en onschuld.

Omdat Wendy veel ervaring heeft in het schilderen van kinderportretten doet ze ongeveer een halfuur over een schilderij. Geen uitgewerkt detailschilderij, maar wel een spontane schilderschets die precies de eigenheid van je kind weet te vangen.

Veel mooier dan weer zo’n geposeerde selfie toch? En voor je kind natuurlijk fantastisch om straks als een heus schilderij aan de muur te hangen. Misschien wel bij opa en oma. Net echt! Het enige wat het hoeft te doen is een halfuurtje min of meer stilzitten.

Praktische informatie
Wendy is drie hele woensdagen aanwezig: 17 en 24 oktober, en 7 november van 11 tot 17 uur. Het maken van een originele acrylschets kost 55 euro.

Reserveer op tijd een plekje!
We verwachten dat het storm loopt, het is herfstvakantie. Wendy schildert ongeveer twee portretten per uur – maar heeft natuurlijk ook pauze nodig. Daarom is het aantal plekken voor de jonge schildermodellen beperkt.

Meld je kind(eren) direct aan door een mailtje te sturen. Geef aan welke dag je wilt komen. Als er nog plek is, worden jullie ingedeeld in Wendy’s schilderrooster.

Website Wendy Tjalma.

Klik op een afbeelding voor een grotere weergave